featured

Windows 11 güncellemeleri hafifledi! Artık CPU yıpratmak yok

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının güncelleme yükünü hafifletecek bir yenilikle karşımıza çıktı. En çok şikayet edilen o uzun süren güncelleme yükleme ve yeniden başlatma süreçleri, artık tarih oluyor. Windows 11, yeni sürümle güncellemeleri çok daha hızlı yükleyecek. İşte detaylar…

Microsoft’un sunduğu yeni iyileştirmelerle, artık Windows 1a güncellemeleri %45 daha hızlı yüklenecek. Eskiye göre bu süre neredeyse yarıya inmiş durumda. Ayrıca, CPU kullanımında %25’e varan bir azalma da sağlanmış. Yani, bilgisayarınızın işlemcisi artık eskisi kadar yorulmayacak ve güncelleme işlemleri sırasında daha az enerji harcayacak.

windows-11-ram-kullanimi

Üstelik yapılan iyileştirmeler, bilgisayarı yeniden başlatırken de devreye girecek. Hatta, yeniden başlatma süresinin bazı sistemlerde %40 hızlanmış durumda olduğu söyleniyor. Bir diğer güzel gelişme de, Windows 11 güncellemelerin indirme boyutlarının küçültülmüş olması.

Windows 11 bu yıl çok değişecek! İşte dev güncellemeWindows 11 bu yıl çok değişecek! İşte dev güncelleme

Windows 11 bu yıl çok değişecek! İşte dev güncelleme

Windows 11 24h2 güncellemesi neler sunuyor? Şirketin bu yılki yıllık hedefi yapay zeka oldu.

Microsoft, güncellemeleri 200 MB daha küçük hale getirerek internet bağlantınızı eskisi kadar zorlamayacak. Örneğin, Microsoft Edge gibi zaten güncel olan uygulamalar tekrar indirilmediği için güncelleme paketleri daha hafif ve hızlı bir şekilde indirilebiliyor.

Aslında Microsoft, bu hızlanmayı paralel işlem yöntemiyle sağlıyor. Yani, Windows 1a güncellemeleri arka planda daha verimli bir şekilde yükleniyor ve sistem belleği (RAM) daha etkili kullanılıyor. Ayrıca, güncellemelerin yüklenmesi için kullanılan önbellekler de optimize edildi. Yani artık, sisteminize zarar vermeden hızlı ve sorunsuz bir güncellemeler sunulduğu söyleniyor.

Peki siz güncellemelerden memnun musunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Windows 11 güncellemeleri hafifledi! Artık CPU yıpratmak yok

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir