featured

Xiaomi engel dinlemedi! Kendi 3nm işlemcisini üretti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xiaomi, sadece akıllı telefonlarıyla değil, artık donanım üretimiyle de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Son sızıntılara göre, Xiaomi’nin kendi geliştirdiği 3 nm akıllı telefon işlemcisi (SoC) başarıyla üretim aşamasını geçti ve yakın zamanda seri üretime geçmesi bekleniyor. İşte detaylar…

İlk sızıntılarda yeni çipin, performans açısından Snapdragon 8 Gen 1 ile karşılaştırılabileceği belirtilmişti. Ancak daha sonra gelen haberlerde, çipin TSMC’nin 3 nm işlem teknolojisi ile üretileceği söylendi. Çipin daha verimli çalışacağı ve özellikle enerji tüketimi konusunda avantaj sağlayacağı söyleniyor.

3 nm teknolojisi, daha küçük boyutta transistörler kullanarak daha yüksek performans sunarken, aynı zamanda enerji tüketimini de düşürüyor. Yani, cihazlar hem daha güçlü hem de daha uzun pil ömrüne sahip oluyor.

Xiaomi 15 serisi için sevindiren gelişme!

Xiaomi 15 serisi için sevindiren gelişme!

Yaklaşan Xiaomi 15 modelinin global versiyonu 24129PN74G model numarasıyla IMEI veri tabanında göründü. İşte ayrıntılar!

Ancak bu yeni çipin sadece amiral gemisi telefonlarda değil, Xiaomi’nin orta sınıf telefonlarında ya da tabletlerinde kullanılabileceği belirtiliyor. Üst seviye modellerde Qualcomm gibi büyük çip üreticileriyle iş birliği devam edebilir, ancak Xiaomi’nin kendi üretimini yaptığı çipler, daha geniş bir kitleye hitap eden cihazlarda kullanılacak.

Çipin teknik detayları hala net değil, ancak CPU ve GPU yapısı hakkında daha fazla bilginin cihazların lansmanına yakın açıklanması bekleniyor. Ayrıca, Xiaomi’nin yeni çipi için UNISOC tarafından sağlanan 5G modem kullanılacak. Bu modem, piyasadaki en üst düzey modemlerle kıyaslandığında performans açısından biraz daha düşük olabilir, ancak Xiaomi’nin bu çip ile amaçladığı şey, fiyat/performans dengesini iyi bir şekilde sağlamak.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Xiaomi engel dinlemedi! Kendi 3nm işlemcisini üretti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir