featured

Yarın tanıtılacak M4 Mac modellerinden neler bekliyoruz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz ay düzenlediği etkinlikte iPhone 16 ailesini kullanıcıların beğenisine sunan Apple, şimdi de Mac serisini yenilemek için geri sayıma geçti. Şirket, bu kapsamda yarın merakla beklenen M4 Mac modellerini vitrine çıkaracak. Peki, markanın yeni ürünlerinden ne beklemeliyiz?

Not: Aşağıdaki bilgiler bugüne dek ortaya çıkan sızıntılar eşliğinde hazırlanmıştır.

Mac denince akla ilk gelen model doğal olarak MacBook oluyor. Apple, mayıs ayında tanıttığı iPad Pro’da kullandığı M4 işlemcisini şimdi de MacBook Pro’da yer verecek. Yeni çip, şirketin ikinci nesil 3 nanometre teknolojisi kullanılarak üretilen 28 milyar transistöre ev sahipliği yapıyor.

İşlemcinin 10 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen CPU‘su temelde dört adede kadar performans ve altı adede kadar verimlilik çekirdekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bununla birlikte, daha iyi GPU performansı ve Apple Intelligence yapay zeka özelliklerini destekleyecek daha yetenekli bir Neural Engine ile donatılıyor.



Samsung ve Apple, Intel’i satın almak istiyor olabilir!Samsung ve Apple, Intel’i satın almak istiyor olabilir!


Samsung ve Apple, Intel’i satın almak istiyor olabilir!

Samsung ve Apple, iddialara göre Intel çip bölümünü satın almak için uğraşıyor. İşte detaylar.

Modelle ilgili bir diğer detay ise şirketin standart MacBook Pro‘lardaki 8 GB’lik bellek ısrarından nihayet vazgeçmiş olması diyebiliriz. Yani, yeni MacBook Pro‘lar standart olarak artık 16 GB RAM‘le kullanıcıların karşısına çıkacak. Dahası, yapılandırılabilen maksimum bellek seviyesinin ise 128 GB’nin üzerine çıkması bekleniyor.

MacBook Pro M4’ün tasarımıyla ilgili çok fazla sızıntı mevcut değil. Ancak, bugüne dek birkaç YouTuber cihaza erkenden sahip olduklarını iddia edip inceleme videolarını paylaştılar. Bu detayları göz önünde bulundurarak yaklaşan dizüstünün iki yerine üç Thunderbolt 4 portuyla geleceğini söyleyebiliriz. Dahası, Space Black renk seçeneğine sahip olması bekleniyor.

Benzer şekilde inceleme videolarında yapılan performans testlerine göre MacBook Pro M4, Geekbench 6 testlerinde tek çekirdekte 3 bin 864 ve çok çekirdekte ise 15 bin 288 puan aldı. Bu, M3 işlemcili selefinin tek çekirdekte 2 bin 974 ve çok çekirdekte 20 bin 881 puan aldığını dikkate aldığımızda kafaları karıştıran bir detay diyebiliriz.

Bunun dışında, Apple’ın standart M4’ün yanı sıra M4 Pro ve M4 Max işlemcili MacBook Pro modellerini de piyasaya süreceği söyleniyor. Tüm bu detayların doğru olup olmadığını kısa süre içerisinde öğrenmiş olacağız.

Apple’ın tanıtmasını beklediğimiz bir diğer ürün M4 iMac. Şu an için modelle ilgili çok fazla sızıntı olmasa da, M4 işlemciden güç alması kesin gibi görünüyor. Bununla birlikte, tasarımsal açıdan selefine benzer bir yapıyı benimseyeceği söyleniyor.

M4 Mac mini‘nin de yarın tanıtılması bekleniyor. Cihazla ilgili bugüne dek ortaya çıkan sızıntılar mevcut modelde bulunan dört yerine beş USB-C bağlantı noktasıyla geleceği yönünde. Dahası, üründe USB-A girişinin olmayacağı söyleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, eski çevre birimi ürünlerinin modele dönüştürücü olmadan bağlanması zorlaşacak gibi görünüyor.

m4-pro-islemcili-mac-mini-usb-am4-pro-islemcili-mac-mini-usb-a

Bununla birlikte, yeni M4 Mac mini’nin tasarımında önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor. Bilindiği gibi şirket bu üründe 2010’dan bu yana benzer bir tasarım çizgisini takip ediyor ve özellikle yeni modelde boyutların küçülmesi ve daha modern bir görünümün tercih edilmesi kuvvetle muhtemel.

Peki siz M4 işlemcili Mac’ler hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Yarın tanıtılacak M4 Mac modellerinden neler bekliyoruz?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir