featured

Z. Korhan Bilek: “Financell, kuruluşundan bu yana 7 milyon tekil müşteriye 17 milyon adet kredi verdi”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2024, Wyndham Grand Istanbul Levent’te son hızıyla gerçekleşiyor. Konferansımızda gün boyunca e-ticaretten fintech’e, dijital pazarlamadan yapay zekaya, halka arzlardan sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede 2024’ün öne çıkanlarını ve 2025’in gündemini konuşmaya devam edeceğiz.

Webrazzi Summit 2024’ün öne çıkan sunumlarından biri ise Financell CEO’su Z. Korhan Bilek‘in “Taksit” adlı sunumu oldu. Korhan Bilek, konuşmasına taksit kelimesinin oluşturduğu algıya odaklanarak ve bu kapsamda geçmişten bir örnek vererek başladı ve bu örnekle taksiti “istediğimiz ürünü alabilmemize olanak veren hizmet” olarak açıkladı.

Dünyada BNPL (Şimdi Al Sonra Öde) yöntemi bilhassa Covid döneminde hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Bu noktada satın alma davranışları değişirken, ödeme kolaylığı sağlandı. Artık bu alanda hizmet gösteren birçok şirket oluştu ve söz konusu firmalar farklı büyüme alanlarına odaklanmaya başladı. Finansman kuruluşları 1995 senesinde 1 adet iken şu anda 22’ye ulaşmış durumda. Bu firmalar kendi ticaretini yaptığı ürünlerin al-satını yapacak şirketler olarak ön plana çıkıyor. Bu şirketlerin ilk odağı taşıtlar olsa da son dönemde odaklanılan alan ise mikro kredi. Korhan Bilek, mikro kredinin gelişmesini beklediklerini açıkladı.

2016 yılında kurulan Financell ilk senesinde 1 milyon müşteriye ulaştı. 2020’de ticari krediye odaklanan şirket, 2022de altyapı değişikliğine gitti. Daha sonraki yıl ise yeşil enerji kredisi ve alışveriş kredisi verilmeye başlandı. Financell, bu sene ise kişiye özel fiyatlama hizmeti sunulmaya ve “kendi işim kredisi” vermeye başladı. Kuruluştan bu yana 17 milyon adet kredi verildi ve bu krediler 7 milyon tekil müşteriye verildi. 

Şirketin bu noktaya gelişinde pürüzsüz müşteri deneyimi, limit modeli ve güçlü sistem altyapısı gibi bir süreç izlendi. 

0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
Komik
Z. Korhan Bilek: “Financell, kuruluşundan bu yana 7 milyon tekil müşteriye 17 milyon adet kredi verdi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir